nyaralás

Balatoni nyaralás

Alsóörs csendes, nyugodt utcájában kiadó egy 6 személy elhelyezésére alkalmas, kétszintes nyaraló. A ház lakóinak kényelmét a jól felszerelt konyha, tágas nappali és a különböző szolgáltatások biztosítják. Légkondicionáló, wifi, kerékpár, tollas, tűzrakóhely, törölköző, ágynemű, mosógép.

Megközelíthető Budapestről az M7-es autópályán. Az Enyig kivezető táblánál le kell térni, majd végig haladni Alsóőrsig. Itt a vasútállomástól 500m-re egy nagy tábla lesz Camping felirattal, a tábla után kb 500m-re egy kis elágazó táblán balra ki lesz írva Reál Abc itt kell befordulni . Pontos címet előzetes egyeztetés után adunk ki.

 

Ár:

– 50.000 Ft / nap
– 70.000 Ft / nap – 6 személy fölött

 

Alsóőrsről:
Balatonalmáditól nyugatra, mindenütt közel a tó partjához kanyarog a 71-es műút és a vasút. Köztük és a tó között nádtenger húzódik, a műút fölött pedig szőlővel borított domboldalak, présházak, és egyre nagyobb számban létesülő hétvégi és nyaralóházak láthatók. A balatoni Riviérának ez a része állandó napsütést kap.

Az országút szegélyén fekszik Alsóörs vasútállomása, és itt van a fürdőtelep központja is. Korábban a község élesen elkülönülve a fürdőteleptől, csak a dombtetőt foglalta el, ma már teljesen összeolvadt és terjed minden irányban.

 

Természeti, táji vonzerők

A legfontosabb természeti vonzerő maga a Balaton, a tó számos kikapcsolódási lehetőséget kínál az üdülőközönségnek.

A Balaton-vidék egyik legszebb kilátótornya a 293 méter magas Csere-hegyen emelt, kőből épített Csere-hegyi kilátó. (Egykori Horthy majd Szabadság kilátó.) A torony erkélyéről három megye (Veszprém, Fejér, Somogy) földjére nyílik a kilátás. A Királykúti völgy is kedvelt kirándulóhely Alsóörs környékén; a hagyomány szerint Mátyás király is itt vadászott. A Malomvölgyön át az út Alsóörsről Felsőörsre vezet.

 

Általános és turisztikai infrastruktúra

A község megközelíthető vasúton, a 71-es műúton és hajóval. A falu határában halad az országos kéktúra útvonala, ezen kívül pedig számos rövidebb turistaút csábítja a látogatókat (Malom-völgy, Királykúti-völgy, Jobbágyok erdeje).