testkezelések

Gépi nyirokmasszázs

Cellulit kezelésére, rossz nyirokkeringés helyreállítására, laza kötőszövetű bőr helyreállítására.
Működése: a testre mandzsettákat erősítünk, úgynevezett handázsokat, amelyek kapcsolódnak az alapgéphez, majd a gép levegőt pumpál a mandzsettákba. A lábfejtől kiindulva enyhe ritmikus nyomáshullámok keletkeznek, amelyek végig áramlanak egészen a csípőig. A hullámok periodikusan követik egymást.
Hatása: lábak könnyebbek lesznek, a puffadás eltűnik, csökken a test körfogata, narancsbőr kezd eltűnni, nyirokkeringés javul, a bőr feszesebb lesz. 12 alkalom javasolt. A kezelést kiegészíthető hasi nyirokmasszázzsal is. Ezt a kezelést azoknak ajánljuk, akiknek a hasuk megereszkedett vagy hirtelen fogyás következtében megereszkedett a bőrük, hasuk. Szülés után nagyon jól alkalmazható a has helyreállítására. Kombinálhatjuk ezt a kezelést elektroterápiával is. A has kezelésére 10 – 20 alkalom szükséges, ez függ nemtől és kortól is bőrszerkezettől is. A kezelések ideje alatt sok folyadékot kell fogyasztani!

 

Testtekercselés

A testtekercselést a cellulit kezelésére és bőrfeszesítésre alkalmazzuk.
Működése: a testet egy speciális krémmel kenjük be amely fokozza nyirokkeringést, ezután egy környezet barát rugalmas fóliával tekerjük be a teste, a bokától kiindulva a nyirokkeringést követve úgy, hogy nyomást gyakorlunk különböző testrészekre, és így haladunk fel egészen hónaljig és így 40 – 50 percet pihen a vendég.
Hatása: méregtelenít, a salak anyag a nyirokrendszeren keresztül távozik. 10 – 12 alkalom után jelentős kerületcsökkenést érhetünk el. A kúra alatt fontos a folyadék fogyasztása! Hatékonyság eléréséhez 10 – 12 alkalom szükséges. A kezelés hatásossága fokozható megfelelő táplálkozással, méregtelenítő diétával.
Kezelés: heti 3 alkalommal 45 perc. Mellette napi 2,5 l folyadék fogyasztása szükséges. Kombináltan is használhatjuk a mély-meleg terápiával. A kezelések eredményeinek könnyebb megtartásáért illetve szinten tartásáért otthoni krémet ajánlunk.
Nem vehető igénybe a kezelés: terhesség esetén, gyulladás, láz, pacemaker, visszeres láb, menstruációs időszakban, visszérgyulladás, keringési rendellenesség, veseelégtelenség esetén.

 

SPM vákum-köpölyözés, modern köpölyözés

Az SPM vákuummasszázs a több ezer évvel ezelőtt bevált köpölyözésen alapszik, amelyet arra használtak, hogy a mélyebb gyulladt szervektől elvonja a vért a szöveti izzadmányt. Erre a célra egy harang alakú kicsiny üvegburát használtak, amelyben az alkalmazás előtt melegítéssel megritkították a levegőt, vagyis vákuumot képeztek, s aztán hirtelen a gyulladt felületre borították. A légnyomási különbségek miatt a vákuum felé torlódott a gyulladásos izzadmány.

A cellulitisz nem más, mint a kötőszövetben felgyülemlett anyagcseretermékek gyulladásos folyamata, míg maga a cellulit a meglazult kötőszövetben megjelenő szöveti törmelék és zsírsejtek halmaza. Ezért a köpölyözés az egyik legalkalmasabb eljárás a cellulit eltávolítására és a cellulitisz megszüntetésére.

A köpölyözés modern formája az SPM „vákuummasszázs”, amely során a Weyergans-féle vákuum eljárást a legújabb orvosi és kozmetikai ismeretek szerint fejlesztették tovább és masszázzsal kombinálták. SPM „vákuummasszázs” kb. ötvenszeresére fokozza a vérkeringést és a nyirokáramlást. Ez alatt javul a kötőszövet oxigénellátása és anyagcseréje, erősödik a zsírégetés folyamata.

Az SPM műszerhez csatlakoztatható harang formájú üveg kezelőfejek különböző méretűek. A bőrfelületre ráhelyezve a gép szívóhatást gyakorol, amelyet a kezelő személy meghatározott irányokba mozgatva a keletkezett vákuum mély kötőszöveti masszázst vált ki. A zsírsejtekben a vákuum hatására feszültség keletkezik, majd szétpattannak, s a kötőszöveti térben pangó szövettörmelékkel együtt a nyirokrendszeren és veséken keresztül távozik. Az SPM „vákuummasszázs” hatására a bőr kipirosodik, feszes, sima, és rugalmas lesz.

SPM vákuummasszázs hatásai:
 • az enzimaktivitás növelésének eredményeként erősen aktiválja a nyirokkeringést
 • fokozza a zsírégetést
 • beindítja és fokozza cellulit eltávolítását
 • megszünteti a cellulitiszt
 • ösztönzi a kötőszövet kollagén- és elasztin termelődését
 • erősíti a kötőszövetet
SPM vákuummasszázs alkalmazási területe:
 • a bőr feszesítése, simítására
 • terhesség utáni stripa csíkok eltüntetése
 • depozsír lebontása a tipikusan problémás területeken: has, fenék, comb
 • „lovaglónadrág” eltüntetése
 • cellulit (narancsbőr) megszüntetése
 • lerakódott zsírpárnák csökkentése
 • stressz okozta görcsök oldása (háton és vállon)

A vákuum erőssége állítható, kezelésen belül is más-és más. Előrehaladott cellulit esetében a kezelés először érzékeny, akár fájdalmas is lehet, de ez alkalomról alkalomra változik, ahogy feszesedik a bőr, és ahogy kezdenek távozni a salakanyagok. A folyadékbevitelnek folyamatosnak kell lennie, hiszen a felfokozott nyirokáramlás a kezelés nélküli napokon is folytatódik.

A kezelések következtében a testkerület centiméterben csökken, a kúra végeztével 1-2 konfekcióméret csökkennést lehet tapasztalni.
Általában a harmadik kezelés után már látható változás, ezt még csak a vendég veszi észre magán. Ötödik kezelés után már biztos, hogy más is észreveszi, megjegyzést tesz a változásra.