szempilla hosszabbítás

Dely Sára

Dely Sára

 

Bejelentkezés alapján

 

A pillák és a D-k – avagy egy kis pilla történelmi kisokos

Műszempilla image fotó

Hazánkban az utóbbi 4-5 évben vált elterjedtté a szálankénti szempilla hosszabbítás, ami 3D műszempilla néven vált ismertté. Ezek 0.20, 0.15. 0.10-es vastagságú műszempillákból készülnek.

Aki eddig is tömör, telített, dús pillasorra vágyott, az a „duplázós” technikát kérhette stylistjától, amikor is egy szempillára 2 műszempillát applikálnak.

A legújabb őrület pedig a Volume Lashes ‘ Russian Volume ‘ Hollywood Look, ami tavaly Oroszországból indult és már meghódította az USA-t, Ausztráliát és Európát.

A hihetetlenül vékony és könnyű műszempilla szálak, amik 0.05, 0.06, 0.07 mm vastagságúak, ezen tulajdonságuknál fogva egy saját pillára akár 4-6-8 szuper vékony műszempilla szál is applikálásra kerülhet egy speciális technikával. Annak ellenére hogy ilyen sok műpilla kerül egy saját pillára, mégsem nehezíti el azt, mivel a 4-6 extra vékony pilla súlya megegyezik a korábban használt 1 vagy 2 műszempilla súlyával. A szemenként felapplikálásra került műszempilla szálak száma így elérheti a 400-1000 szálat is! Az eredmény pedig egy nagyon természetes, puha, lágy, soft hatású szempillaív, ami még tartósabb, még könnyedebb viselet.

És akkor itt jönnek képbe a D-k!

A képlet egyszerű: Ahány műszempilla kerül applikálásra egy saját szempillára, annyi „D” a jelölése.

Tehát:
A hagyományos 3D szempilla ezentúl a Classic Lashes, azaz Klasszikus műszempilla szett néven lesz ismert. Itt 1:1 az arány, azaz 1D, szemenként kb. 80-140 szál.
A duplázott szempilla szett az 1:2 aránnyal 2D, szemenként kb. 160-280 szál.
A triplázott szempilla szett az 1:3 aránnyal 3D, szemenként kb. 240-420 szál.
A négy műszempilla applikálás egy saját pillára az 1:4 aránnyal 4D, szemenként kb. 320-560 szál.
… és így tovább 5D, 6D…

Egyelőre viszont ez fogja képviselni a műszempillák között a luxus kategóriát részben a professzionális szolgáltatás miatt, részben az ára miatt is. Az applikációs idő pedig közel 3-4 órát vesz igénybe, de tartóssága miatt mégis időt spórolsz meg, az eredmény pedig minden eddigit felülmúl! 3-4 hét után is 80-90%-os-an telített. Természetesen elengedhetetlen hogy minimálisan ápold és figyelj rá. Hogy naponta legalább 1x finoman átkeféld, ne dörzsöld és ne tépkedd. Végtére is fésülködni is szoktál, a kertet sem kisestélyiben ásod fel és a sminkedet sem kapargatod. Gondolom ez menni fog.

Ha Volume pilláid vannak, tuti a sok dicséret, mindenki észreveszi majd rajtad, a a tekinteted kiemeli, érettebb hölgyeknél bármelyik szépészeti beavatkozást lekörözi, akár 10 évet letagadhatsz, mivel „anti-aging hatású”, turisztikai látványosság leszel és garantáltan sok pillátlan irigyed lesz!

 

Felhelyezés előtt betartandó szabályok:

A műszempilla felhelyezést megelőző napon már lehetőleg ne sminkeld magad, ne spirálozd ki a szempilláidat, ne használj olajos összetételű sminklemosót, éjszakai krémet, szemránckrémet, mivel ezek sajnos befolyásolják a ragasztás élettartamát, időtartamát és eredményességét.
A szempilla hosszabbításra smink nélkül érkezz, mert ha akkor lesz eltávolítva a sminked, nem tudom garantálni a felhelyezett műszempilla tartósságát ill. több idővel és többletköltséggel jár a felhelyezés.

Szempilla hosszabbítás előtt 48 órával ne festesd be tartós festékkel a szempilláidat és ne is göndörítsd (daueroltasd).

A kontaktlencsét a szempilla hosszabbítás előtt vedd ki a szemedből. Ezért hozd magaddal a lencséhez a folyadékot és a tartót.

Lehetőség szerint a felhelyezést megelőző napon moss hajat vagy menj fodrászhoz, mivel a felhelyezést követő 48 órában az új szempilláidat nem érheti víz és a hajszárító melege sem tesz jót a ragasztó száradási idejének.

Ha érzékeny a szemed vagy tudomásod van olyan betegségedről, ami miatt esetleg nem lehet az applikációt alkalmazni, mindenképp kérd ki az orvosod véleményét.

 

Felhelyezést követő 48 óra:

Nem érheti víz az új pilláidat, mivel a ragasztó teljes száradási ideje 48 óra.

Ne menj szoláriumba, szaunába, uszodába, gőzbe, zuhanyfülkébe se gőzöld az új pilláidat, mivel a túlzott meleg, a magas páratartalom sem tesz jót a ragasztónak a száradási időben.

Ebben a 48 órában a sírás sem tesz jót az új pilláknak, mivel ez is nedvesség. SŐT! A könnytől a frissen ragasztott pillák összetapadhatnak vagy megkeményednek és így könnyedén lepattanhatnak rövid időn belül a saját pilláról.

Az arcod krémezésénél a szemed környékét kerüld messzire. Lehetőleg minimálisan vagy egyáltalán ne sminkelj ebben a 48 órában, kerüld a szöszös vattakorongot, mivel sajnos a smink eltávolítása is befolyásolja a ragasztó későbbi időtartamát.
A 48 óra leteltével szoláriumozhatsz, úszhatsz, szaunázhatsz, bármit csinálhatsz!

 

Néhány tanács a műszempilla viseléséhez:

Ne dörzsöld a szemed és ne tépkedd a pilláidat. Ha kitéped, lehet oda többé már nem nő vissza saját szempillád!

Sminkeléshez ne használj vízálló termékeket, mert azokat csak olajos bázisú lemosóval tudod eltávolítani.

A sminklemosáshoz innentől csak olajmentes lemosót használj és szálmentes vagy szöszmentes tisztító lapot vagy pálcát. A szöszök beleragadhatnak a pilláid közé, ami elég kellemetlen érzés. Az olajos lemosó pedig nem tesz jót a pilláidnak és a  ragasztónak, mert hiába extra erős profi orvosi ragasztó, olyan ragasztót még nem találtak fel, amelyiket az olaj ne kezdené ki.

Tartsd tisztán a pilláidat, a 48 órát követően érheti víz. Tehát a szennyeződéseket, port, izzadságot stb. mosd le róla!

Használhatsz szempillaspirált, de NE vízállót. Egyébként pedig nem is lesz rá szükséged, mert az új pilláid olyanok lesznek, mintha spirálozva lennének. De ha mégis ragaszkodsz a spirálhoz, a szempilla forgalmazó cégeknek van erre egy speciális spirálja. De a spirál eltávolítása a műszempilláról elég nehézkes.

Ne használj mechanikus szempilla-göndörítőt. Elemes, hőhatású szempilla-göndörítőt használhatsz.

A szempilláidat nem árt időnként átfésülni a pillakefével.

 

 

Árak:

Szempilla:
– 1D építés 7.000Ft, töltés 6.500ft
– 2D építés 8.000Ft, töltés 7.500ft
– 3D építés 10.000Ft, töltés 9.500Ft
– 4-6D építés 10.500Ft, töltés 10.000Ft

Szempilla leszedése:
– 3000Ft