pedikűr

Sokan nem adnak lábuk ápolására, pedig egész életünkön keresztül hordozza testünket. A lábunk is megérdemli a kényeztetést az oda figyelést, és egy kis gondoskodással sok kellemetlenségtől szabadíthatjuk meg lábainkat. Szertnénk egy-két hasznos jótanácsal ellátni önöket az otthoni lábápolással kapcsolatosan,hogyan is kényeztesse lábát egy fáradt nap után.

-Helyezzük lábunkat egy kellemesen meleg vízbe amibe tegyünk lábsót /15-20p/.
-Habkővel dörzsöljük át a talpat,és a sarkat ezzel a művelettel távolítjuk el az elhalt szaruréteget.
-Gyengéden masszírozzuk be a lábat az arra megfelelő krémmel /szarvasfagyú, lábbalzsam/.

Szeretnénk egy pár mondatban bemutatni a gyógypedikűrt kinek is ajánlott. Mindazok számára akik valamilyen lábproblémákkal küszködnek például benőtt köröm, gombás köröm, tyúkszem, amputált láb.

Benőtt köröm:
kialakulhat helytelen vágás, szűk cipő, illetve sportoláskor, ütések, nyomások következtében.

Gombás köröm:
Nagyon gyakori jelenség,általában fürdőhelyeken kapják el, de okozhatják sérülések is. A köröm megvastagszik ketté válik, morzsolódik, gyakran kellemetlen szagú. Az ilyen jellegű körmöket megfelelően kell fertőtleníteni és ápolni. Ha a körmöket nem kezeljük megfelelően, gyakran átfertőződhetnek a másik körömre is. Forduljon segítségért szakemberhez!

Körömgomba kezelése lágylézer terápiával:
A gombás körmöt letísztítjuk, majd kezeljük hetente egy alkalommal! Ha a köröm gomba már régóta fennáll akkor heti két alkalom javasolt! Makacs körömgomba esetében 7-8 alkalom szükséges, plusz otthoni ápolás, ami személyes megbeszélésen alapul! Ha a gomba még nem terjedt el, akkor két alkalommal megszüntethető!

Tyúkszem:
Zárt szoros szűk cipő okozza, de előfordulhat deformált lábakon is. A lábujjak folyamatos nyomásnak vannak kitéve, ezáltal felületükön, vagy a lábujjak között börkeményedés alakul ki.
Ha nincs eltávolítva akkor fájdalmas tud lenni, gyakran gyulladást is okoz.